Политика за поверителност

МИРАЖ-96 ООД зачита неприкосновеността на личния живот на клиентите си и гарантира в максимална степен защитата на личните им данни. Настоящата Политика за поверителност и защита на личните данни е изготвена и се основава на действащото българско и европейско законодателство в областта на защитата на личните данни.

Настоящата Политика за поверителност регулира обработването на лични данни на физически лица или представители на юридически лица на нашия уебсайт: https://www.rilus.bg/(„Сайта“), във връзка с услугите, предоставяни от МИРАЖ-96 ООД, включително предоставяни чрез и достъпни на Сайта.

Настоящата Политика за поверителност, заедно с Общи условия за ползване на Интернет сайт, Политиката за използване на “Бисквитки” и всякакви други документи, които са упоменати на Сайта, определя правилата, които МИРАЖ-96 ООД ще спазва при обработване на лични данни, които събираме от Вас или за Вас, или които Вие ни предоставяте. Настоящата Политика за поверителност не засяга, не ограничава и не отменя правата Ви, произтичащи от Закона за защита на личните данни („ЗЗЛД”) или друго относимо законодателство.

Какво регламентират тези Правила за поверителност и на какво законово основание От 25 май 2018 година в България започва да се прилага Общ регламент за защита на личните данни (GDPR). Той е приет от Европейския съюз и целта му е да уеднакви политиките на държавите-членки на ЕС, свързани със събирането и използването на лични данни. Друга негова цел е да гарантира правото Ви на неприкосновеност, да защити вашите лични данни, за да даде повече сигурност срещу злоупотреби с личната информация на всеки от нас. Новият регламент идва с редица изисквания, които МИРАЖ-96 ООД прилага и с които може да се запознаете тук. Сред тях са:

  • Да Ви информираме какви данни използваме;
  • Да Ви информираме защо ги използваме;
  • Да искаме Вашето съгласие, за да ги използваме, когато на тяхна база предоставяме допълнителни услуги като таргетирана реклама, например;
  • Да Ви дадем възможност да променяте съгласието си за различни цели през този сайт, за да имате повече свобода;
  • Да Ви гарантираме правото да поискате коригиране на Вашите данни, тяхното изтриване, както и да „бъдете забравени“. В допълнение, можем да Ви предоставим данните за сваляне или да ги трансферираме, ако ни уведомите и се легитимирате по съответните начини;
  • Да посочваме всички трети лица/други компании, с които обменяме Вашите данни. Имайте предвид, че интернет е глобална мрежа, ние често използваме стандартизирани услуги, които да регистрират влизане и да проследят поведение в анонимизиран вариант, например Google Analytics.

Всички данни, благодарение на които може да бъде идентифициран даден потребител, се считат за лични данни. Такива могат да бъдат имейл, имена, мобилен телефон, адрес на живеене, IP адрес.

Какви данни събираме ние от нашите регистрирани потребители?

МИРАЖ-96 ООД събира от потребителите на уебсайта от портфолиото си специфични данни от осъществените от тях регистрации, за да анализира поведението на потребителите си, както и за да им предостави по-релевантно съдържание и реклами, а именно следните категории лични данни:

От https://www.rilus.bg/– потребителско име, имейл адрес, както и коментари, оставени във форума на уебсайта (същите коментари са публични по своя характер);

Самите коментари са публични, поради което любезно Ви молим да не добавяте лични данни и такава информация, която не бихте искали да видите публично споделена в тях.

Данни, събирани за всички посетители на нашите уебсайтове: Във всички уебсайтове от нашето портфолио събираме данни за всички посетители – регистрирани потребители и посетители без регистрация, а именно следните категории данни:

  • IP адрес;
  • Идентификатор на потребителя с висока степен на уникалност;
  • Идентификатор на устройство (device ID) за мобилни апликации, с висока степен на уникалност;
  • Идентификатор на браузъра, с висока степен на уникалност;
  • История на посетените страници, включително и вторична обработка, с цел установяване на предпочитанията Ви към определени типове съдържание;
  • Някои типове поведение – напр. списък с прегледаните реклами според тяхната категория и взаимодействието Ви с тях – наличност на рекламата във видимата част на браузъра Ви; направени кликове; натискания на бутоните за скриване на рекламата и други.

Данни, събирани от прочитане на бисквитки: Когато потребителите използват нашите услуги и портфолио от уеб сайтове – четат новини, гледат видео, коментират, сред данните, които помагат да разберем как услугите ни работят по най-добрия начин и за да ги направим още по-добри за Вас, са бисквитките. Те представляват малки текстови файлове, които се изпращат от уеб сървъра към използвания браузър и се съхраняват на устройството Ви, за да може сайтът да го разпознава. Има два вида бисквитки – постоянни и временни или “сесийни” бисквитки. Постоянните бисквитки се съхраняват като файл на Вашия компютър или мобилно устройство за по-дълъг период от време. Сесийните бисквитки се съхраняват временно в компютъра Ви, когато посещавате сайт от нашето портфолио, но се изтриват в момента, в който затворите страницата. Повечето бисквитки не съдържат чувствителна информация за Вас или лични данни, с които можем да Ви идентифицираме пряко. Целите, за които използваме бисквитките, са най-основно следене на поведението Ви в следните направления: техническо управление на Сайта и Електронния магазин и техните бази данни; установяване на контакт с Потребителите; управление на поръчките, доставяне на Стоки и всякакви други дейности, свързани с изпълнението на задълженията на доставчика и потребителите; измерване на ефективността на услугите ни; рекламни кампании, маркетингови и пазарни проучвания, ценова политика; изпращане на рекламни предложения и материали, информация за продукти и друга подобна информация по поща, телефон и/или e-mail; директен маркетинг; всякакви други търговски съобщения. С приемането на Общите условия се съгласявате, че във връзка с обработването на личните ви данни за посочените цели, МИРАЖ – 96 ООД може да предоставя тези данни и на трети лица, с които си сътрудничи, работи или има други отношения във връзка с дейността си.

Това се налага, за да можем да осигурим най-доброто Ви преживяване при използване на нашите услуги, а понякога – и изобщо за да можем да осигурим наличност и достъпност на използваната от вас услуга.

МИРАЖ-96 ООД не дава право на използване, не продава, не разкрива и не споделя информация за вас (лични данни по смисъла на GDPR) с други лица или с несвързани компании, освен когато това се налага, за да Ви предостави заявени от Вас услуги и когато Вие сте предоставили Вашето разрешение, или в някоя от следните хипотези:

  • Информацията се предоставя на доверени партньори, които работят по възлагане от страна на МИРАЖ-96 ООД въз основа на договорни отношения и по силата на конфиденциални споразумения. Тези компании могат да използват такава информация, за да има възможност МИРАЖ-96 ООД да доставя реклама на потребителите си. Въпреки това тези компании нямат правото самостоятелно да споделят тази информация. Тези компании са, без изброяването да е изчерпателно:
  • Google със съответните свои продукти: Google Analytics, Google Tag Manager, AdSense, Google Plus: https://privacy.google.com/# ;
  • Facebook Tools – Plug-in “like” button, Sign in with Facebook profile и др.: https://www.facebook.com/privacy/explanation ;
  • Twitter widgets: https://twitter.com/en/privacy ;
  • Instagram: https://help.instagram.com/155833707900388;
  • Pinterest: https://policy.pinterest.com/en/privacy-policy.
  • Информацията е в изпълнение на законосъобразните предписания на съдебни разпореждания по легитимни заявки от оправомощени органи (по силата на Закона за електронните съобщения, Наказателно-процесуалния кодекс, Наказателния кодекс и др.).

Ако не искате да изпращаме информацията към някои от нашите партньори, може да оттеглите Вашето съгласие, като изпратите съобщение за това на e-mail: office@rilus.bg.

Вашите Права във връзка с обработването на Личните ви данни

1.Общи права

Във връзка с обработване на лични данни, имате следните права, които може да упражните Във всеки момент, докато съхраняваме или обработваме личните Ви данни, като изпратите заявление на адреса на МИРАЖ-96 ООД, посочен по-долу, или по електронен път на имейл: office@rilus.bg

Имате право да поискате от МИРАЖ-96 ООД да коригира без ненужно забавяне, неточните Ви лични данни, както и данните, които не са вече актуални:

  • можете да възразите срещу използването на личните данни, разкриването им на трети лица и използването им от тяхно име за посочените цели. Имате право да възразите срещу обработването на личните ви данни за целите на директния маркетинг, като изпратите писмено съобщение на контактите посочени в края на Общите условия. На същите места може да се свържете с нас в случай на неоторизирано попълване на ваши лични данни от трети лица, както и за други възможни проблеми.
  • по всяко време може да се откажете от получаване на информация за продукти, кампании, промоции др., както и от получаване на други рекламни и информационни материали и оферти като изпратите съобщение за това на e-mail: office@rilus.bg
  1. Имате право на жалба до надзорния орган

Имате право да подадете жалба направо до надзорния орган, като компетентният за това орган е Комисия за защита на личните данни, адрес: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2 (www.cpdp.bg).

В случай, че желаете да подадете жалба относно обработката на личните ви данни от МИРАЖ-96 ООД , можете да го направите на посочените данни за контакт на Администратора или директно на Длъжностно лице по защита на данните (на посочените по-горе данни за контакт).

Контакти:

МИРАЖ – 96 ООД, ЕИК: 115036964, със седалище и адрес на управление гр. Пловдив, ул. Любен Каравелов 10Б, представлявано от управителя Николай Богданов

Телефон: +359 878710010;

Електронна поща: office@rilus.bg